Meteen naar de content

Onze reis: van bewustwording naar circulaire baby- en kinderkleding

door Lieke Fidom 16 Aug 2023
Biologische trui Chocoladebaby die groenten eet


Bij YoungYarn hebben we een missie om een ​​circulair model voor baby- en kinderkleding te creëren waar zowel ouders als onze planeet baat bij hebben. In deze blog wil ik onze reis delen, vanaf het begin tot waar we nu zijn.

Ik begon te werken in online marketing voor een fast fashion bedrijf. Omdat ik geen achtergrond in de mode had, was ik me niet bewust van de impact van de industrie. Ik heb er nog geen twee maanden gewerkt, maar het was genoeg om mij inzicht te geven in de sector. Wat mij opviel waren de enorme verspilling, de voortdurend veranderende collecties, de slechte kwaliteit van de kleding, het gebrek aan ethiek, de druk om meer te produceren, de wegwerpcultuur en onethische marketingtactieken. Dit was een keerpunt. Ik nam mijn eigen garderobe onder de loep en beloofde nooit meer fast fashion te kopen.

Terwijl ik me dieper verdiepte in de modewereld, kwam ik in contact met kleine, ethische textielbedrijven in Turkije. Dit was geen toeval; mijn partner is Turks en we hadden al een sterke band met het land. Deze bedrijven zetten zich in voor duurzaamheid, ook al konden ze niet altijd de lage prijzen van fast fashion evenaren. Hun toewijding inspireerde ons om een ​​manier te vinden om samen te werken aan een betere toekomst.

Dit leidde tot de creatie van ons unieke circulaire model voor baby- en kinderkleding. We richten ons niet alleen op het selecteren van duurzame materialen en ethische productiemethoden, maar ook op het ontwerpen van kleding die duurzaam, gemakkelijk door te geven en recyclebaar is. Als je gebruikte kleding terugbrengt, kunnen andere ouders deze tweedehands kopen of huren, waardoor de levensduur van het kledingstuk wordt verlengd. Hierdoor blijft de kleding zo lang mogelijk in gebruik.

Circulaire babykleding

We zijn nog maar net begonnen, maar willen graag leren, verbeteren en aanpassen. Wij geloven in de kracht van samenwerking en transparantie en hopen jou te inspireren om duurzamere keuzes te maken.

We zijn ongelooflijk dankbaar voor de steun die we tot nu toe hebben gekregen en kunnen niet wachten om te zien waar deze reis ons naartoe brengt. Kom met ons mee voor updates, verhalen en tips over duurzaam leven. Bedankt dat je bewust voor YoungYarn hebt gekozen!

Bedankt voor het abonneren

Deze e-mail is geregistreerd!

Shop de look

Kies Opties

Optie bewerken
Terug op voorraad melding
Vergelijken
Product SKUBeoordelingBeschrijving Verzameling Beschikbaarheid Product Type Andere details
this is just a warning
Inloggen
Shopping Cart (0)